Over ons

BIOM: Voorkom bouwfouten en verhoog kwaliteit

De Bouw Inzicht Opname Methodiek (BIOM) is een digitale opname tool met een omvangrijke databank van technische gegevens die kunnen worden ontsloten met o.a. een tablet. Project neutrale foto’s van voor, tijdens en na de bouwfases met zichtbare bouwfouten, correcte uitvoering en bouwschades met toelichtende teksten zijn digitaal gestructureerd in goed/fout/mogelijk gevolg. De BIOM bevat meerdere modules zoals ‘gezondheid’, ‘energiegebruik’ en ‘onderhoud’.

BIOM maakt maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bouw meetbaar.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MVO staat bij ons hoog in het vaandel. Vanuit de aard van onze activiteiten draagt BIOM al in belangrijke mate bij aan bevordering van MVO en sustainability. BIOM help met haar transparante inzichtelijke opname methodiek voor afnemers en consumenten om gefundeerde keuzes te kunnen maken.

Onafhankelijk

BIOM is strikt onafhankelijk en niet betrokken in de productie, de handel of andere activiteiten die de onpartijdigheid van BIOM in gevaar kunnen brengen. Er is geen externe invloed op de beslissingen of adviezen van BIOM bij haar taken, zoals certificering, testen, inspectie, technologie of onderzoek.
De BIOM verschaft inzicht in mogelijke schades die worden voorkomen of ontstaan.

De Stichting Garantiefonds Timmerwerk (SGT) hanteert thans 16 controlepunten met circa 50 onderwerpen bij ‘Concept II’ op de bouwplaats.
De BIOM database is dusdanig aangescherpt dat al deze 16 controlepunten door ons zijn gestructureerd, aangevuld en geïntegreerd. Door middel van een speciaal ontwikkelde Android applicatie geoptimaliseerd voor de Samsung Tab 2 7.0 inch en de Samsung Galaxy Camera, kunnen NVBT leden op de bouwplaats inspecties verrichten en rapporteren. Beheren en aanpassen van rapportage en inspecties kan op een desktop computer via een speciaal ontwikkelde web interface.

shutterstock_79674811

De BIOM (Bouw Inzicht en Opname Methodiek) is een functionele bouwcontrole over afwijkingen in de uitvoering die uiteindelijk van invloed kunnen zijn op comfort, gezondheid, energiegebruik, onderhoud en gerubriceerd in Goed, Fout en Mogelijk gevolg. Deze digitale opname tool bestaat uit een omvangrijke databank van technische gegevens die met een software applicatie wordt ontsloten in een tablet/smartphone.

http://mazda.niko.ua
http://babyforyou.org
http://stuloff.com.ua
автополив hunter poliv.ua/